Karvapallokoirat

Kentsun rakkain lelu on karvapallo. Se saa kyytiä Kentsulta joka päivä - joskus vähän rajumpaa, joskus hellempää. Kentsun pitää saada karvapallo suuhunsa milloin missäkin tilanteessa. Kun tulemme kotiin, Kentsu käy usein ensimmäisenä nappaamassa karvapallon suuhunsa. Kun joku tulee meille, on karvapallo taas suussa. Välillä Kentsu vain makoilee selällään karvapallo suussaan etujalkojen välissä.

Nyt on tosin yksi kiusankappale repimässä karvapalloa itselleen, kun Ylvan mielestä on kivaa vetää samasta lelusta Kentsun kanssa. Ihme ja kyllä Kentsu ei ole ollut karvapalloistaan niin tarkka, joten Ylva on saanut repiä palloa Kentsun suusta.

Onneksi löytyy myös "ihan omaa aikaa" karvapallon kanssa. :) Kentsu usein nukahtaa pallo suussaan. Luulisi olevan sangen epämiellyttävää pitää karvaista palloa pitkiä aikoja suussa, mutta ei se tunnu Kentsua haittaavan. Toki jossain vaiheessa se irrottaa otteensa pallosta, mutta pitkiä aikoja se saattaa sitä suussaan pitää.

Väsy iski ja pallo on taas suussa.



Ylvan mielestä kaikki lelut ovat kivoja, mutta kyllä silläkin on ihan omanlainen suhde karvapalloihin. Se vaan on vienyt tämän astetta pitemmälle. Ylva nimittäin käyttää karvapalloa "nisänä". Se asettelee (melko runnoen) karvapallon etujalkojen väliin/alle, ottaa pallon suuhunsa ja alkaa imuttaa sitä. Välillä se pumppaa etujaloilla vauhtia. Ihan kuin nisää imisi. Silmät ovat usein puoliummessa.

Eniten Ylva tekee tätä hieman väsyneenä illalla. Kuulin että ainakin yksi sen veljistä harrastaa samaa.


Imutus käynnissä



Yhdessä vaiheessa karvapalloja ei löytynyt mistään, ja olimme ihan pulassa sen takia. Silloin karvapallon virkaa sai toimittaa iso pehmeä majava. Onneksi nyt on taas tullut karvapalloja kauppoihin. Pitääkin mennä hamstraamaan niitä taas varastoon. Yllättävän kestäviä ne ovat, mutta on ne meillä niin kovassa käytössä, että niitä on ollut jo triljoona kappaletta. Välillä ompelen niitä kasaan, mutta jossain vaiheessa ne ovat niin vanuttuneita ja imutettuja, että on pakko heittää vanha menemään ja ottaa uusi käyttöön.




5 kommenttia:

  1. Ihana, nukahtanut tuohon :D

    Minun kleini Muksu tekee tuota samaa, ei ole yhtään väliä mikä pehmolelu, kaikki käy. Mutta se imuttaa niitä vaikka koko päivän niin että korvaan tulee alipainetta ja lopulta kipua, joudun takavarikoimaan lelut välillä.

    VastaaPoista
  2. Edesmennyt sakemanninarttuni imutti tyynyjä ja nukkui tyyny suussa niinkuin Ken. Heräsi välillä ja käytti suuta pois tyynystä, kun kieli kuivui siihen kiinni...

    VastaaPoista
  3. Kentsukin aina näyttäisi havahtuvan kuivuneeseen kieleen. :) Meillä toi imutus on vielä niin pienimuotoista, että ei ole tarvinnut takavarikoida mitään. Aika hurjaa, jos tosta saa pahimmillaan korvakipua!

    VastaaPoista
  4. Juu, se on varmaan kuin lapsilla liika tutinsyönti :D

    VastaaPoista
  5. Hei, ei se ole mikään karvapallo vaan karvamuna :)
    Meilläkin on ollut niitä useita ja aina ne jaksaa viihdyttää. Pitääkin katsastaa eläinkauppoja sillä silmällä, jos niitä taas saisi muutaman vuoden tauon jälkeen.
    http://blogit.hs.fi/koirat/2008/03/25/paasiasriehat/

    VastaaPoista