Aika hupenee…

Koko alkukesä on ollut tiukkaa treenaamista. Laiskoiksi ei meitä voi ainakaan kuvailla, sillä olemme järjestäneet ja vierailleet useissa kehätreeneissä – eikä vaan kotikulmilla, vaan myös Sipoossa, Porvoossa, Lahdessa ja Tampereella. Olemme siis rakentaneet useamman kehän ja treenanneet kisamaisissa olosuhteissa.

Treeneistä en ole saanut aikaiseksi ottaa kuvia, mutta tässä muutama posekuva toukokuulta.Ennen SM:iä Kentsu oli hetken aikaa sitä mieltä, että selviää kyllä hommista ilman minuakin. On kyllä ihan erilaiset haasteet treenata koiran kanssa, jolla alkaa olla aikamoinen historia takanaan. Silloin tällöin ne sortuvat tuollaiseen omahyväisyyteen ja kuvittelevat voivansa toimia ihan yksikseenkin. Siitä kyllä selvittiin, kun käytiin läpi hieman kriteerejä ja sääntöjä siitä, miten näitä hommia tehdään. :) Nyt Kentsu onkin ollut tosi kivasti kuulolla ja ihanan intensiivisen ja määrätietoisen oloinen treeneissä.

Alakuvassa meidän jengi SM:ssä. Vasemmalta Tuuri, Riski, Puuma, Rimma, Joku, Myra ja Kentsu.Kentsun treenit sujuivat kivasti ennen SM:iä, mutta siellä sitten tuli muistutus siitä, että eläin sekin vain on. Kentsu nollasi tunnarin – otti kyllä heti omansa sen löydettyään, mutta kesken paluun sille tulikin tarve mennä takaisin tarkistamaan tilanne uusiksi. Harvinainen virhe Kentsulle, mutta tekevälle sattuu. Tilannetta on purettu mielessä ja videoita katsoessa sen verran, että luulen olevani selvillä siitä, mitä tapahtui ja olen ottanut kaiken hyödynnettävissä olevan informaation treeneissä käyttööni. Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun – sitä pujotetaankin jo ensi viikolla Ranskassa.


Seuraavat ohjatun noudon kuvat on ottanut Jonna Löytynoja (Kielapihkan). Kiitos!

Ranskan reissuun liittyen onkin saanut selvitellä kaikenlaista lähtien rokotusten voimassaoloajoista, jotka olivatkin kisajärjestäjillä hieman eri kuin Suomessa. Onneksi Kentsu oli rokotettu viime syksynä, joten ei tullut kiire uusia mitään. Jossain vaiheessa vaatimuslistalla oli myös ranskankielinen eläinlääkäritodistus sekä tietty pyöreä leima koiran passissa. Mikä tahansa leima ei siis kävisi. Samoin ollaan saatu googlettaa mikä on CSAU-testi, johon koiramme joutuvat osallistumaan. Netistä löytyi tietoa, että se on jokin sosiaalisuustesti, joka Ranskassa pitää suorittaa ennen kisoihin osallistumista. Meidän kohdalla käytännössä se on todennäköisesti vain jokin pieni käsiteltävyystesti –se selvinnee sitten paikanpäällä.

Selvittelyjä on siis tehty suuntaan jos toiseen, ja nyt pitäisi olla kaikki selvänä lähtöä varten. Enää tarvitaan Bayvanticit ja Strongholdit niskaan, echinococcoosipillerit mukaan ja eläinlääkärin tarkastus ja leima passiin – ja se ei-pyöreäkin siis nyt käykin. On tää aina yhtä säätämistä. :)

Lähdemme reissuun ensi viikon tiistaina. Me lennämme yhdessä Hannan ja Kitin kanssa. Keskiviikko on aikaa ladata akkuja, ja torstaina on treenipäivä. Kentsu ja minä ollaan tulikasteessa aivan viimeisten joukossa, viidenneksi viimeisenä kilpailijana lauantaina. Pitäkäähän peukkuja Suomelle! Jotain päivityksiä on ehkä tulossa joukkueen blogiin.

Joukkueenjohtajamme Maarit hommasi meille sponssina Hurtan cooling coatit, joihin brodeerattiin koirien nimet ja Suomen lippu (kuva alla). Hieno! Ja tarpeellinen… Pariisissa on ollut +35 asteen lämpötiloja… Toivottavasti kisahalli on ilmastoitu.Myra menee Leenalle hoitoon. Inhottaa jättää mummelia viikoksi, mutta onneksi sillä on hyvä hoitopaikka. Myra on voinut hyvin. Talvi kyllä selvästi vanhensi sitä, mutta onneksi vanhuus ei ole sairaus. Myra on ollut tosi pirteä ja jaksaa hyvin parin tunnin lenkit, kun mennään osin sen ehdoilla. Ts. kävelyn ohessa pitää olla sopivassa määrin haistelu- ja piehtarointitaukoja. Vähän kyllä joudutaan tekemään kompromisseja liikunnan suhteen Kentsun ja Myran välillä. Kentsu saa nyt luvan hetken aikaa joustaa, sillä en halua jättää Myraa pois lenkeiltäkään, koska sitten sen kunto ainakin huononisi.

Ranskan reissun jälkeen mulla on vielä hetki töitä, mutta sitten päästään ”oikealle” lomalle. Onhan toi edustusreissukin hauskaa vaihtelua, mutta ei sitä ehkä voi maailman rennoimmaksi lomaviikoksi laskea. ;) Hauskaa kesänjatkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti