Hyvässä seurassa

Ruotsin reissun jälkeen ei olla jääty paikoillemme. Olen treenannut Tanskan reissun jälkeen vain muutaman kerran, joten tässä kohtaa oli aika ryhdistäytyä tämän osalta. Varsinkin kun loppuviikosta oli koirilla aika akupunktioon, jonka jälkeen pidän ne aina muutaman päivän levossa. Eikä vikan viikon treenejä oikein enää lasketa. Eli aikaa oli vajaa viikko treenata vähän tiiviimmin.

Osa treeneistä on tehty erinäisillä porukoilla, sisältäen myös mukavaa seurustelua ja kuulumisten vaihtoa. Sitä oli vuorossa jo heti Ruotsista palattuani. Ajelin silloin aamulla Turusta kotiin, purin auton, koirat haettiin hoitoon ja lähdinkin sitten käymään Orivedellä meidän ensimmäisen airiksen kasvattajan synttäreillä. Olipa kiva nähdä pitkästä aikaa sen ajan ystäviä.

Myöhään illalla kotiin, koirien haku ja aamulla taas liikenteeseen. Nyt Turenkiin treenaamaan Riikan, Charloten ja Oilin kanssa. Ensin tosin istuttiin lähes kolme tuntia kahvipöydässä kuunnellen MM-kuulumisia. :) Tässä treenissä tein Ylvalle ruudun siirtoja sekä sellaista ruutua, että matkan varrella oli ihmisiä kävelemässä ja Zip juoksemassa, ja Ylvan piti ohittaa ne matkalla ruutuun. Y suoriutui treeneistä todella hyvin. Siitä kyllä näki, että se joutui kovasti miettimään tekemistään, mutta jonkinlaista määrätietoisuutta kuitenkin oli näkyvissä pohtimisesta huolimatta. Tämän jälkeen en enää kaivellut vaikeita tilanteita, vaan olen tehnyt mahdollisimman selkeitä treenejä, jotta Ylvan itseluottamus säilyisi hyvänä.

Välillä piti käydä pari päivää töissä, ennen kuin pystyin jatkamaan lomaa. Sitten jatkettiin vielä parilla kehätreenillä. Yhdet oli Lahdessa, toiset Vantaalla.


Lahdessa kehätreeneissä.

Vantaalla kehätreeneissä.

Ylva paikallaolossa. Taustalla toinen ryhmä.

Meillä on ollut kesän mittaan useammat kehätreenit, ja ne ovat olleet kyllä todella hyödyllisiä! Alussa sorruin vähän testailemaan haastavia ruutuja Ylvan kanssa, mutta sitten osasin malttaa mieleni ja keskittyä noissa treeneissä ihan eri juttuihin. Haasteet tehtiin muualla. Usein noissa treeneissä oli jo itsessään tosi paljon haasteita, jo pelkästään ison koiramäärän takia, mutta myös todella usein pitkän ruohikon takia. Ennen Tanskan reissua tein noutoja sorvatuilla kapuloilla, ja ne upposivat aina ihan totaalisesti nurmikolle. Joskus ei liikkeenohjaajakaan meinannut enää löytää kapuloita ne sinne laitettuaan...

Yhtenä iltana pidimme Caritalle yllätyspicnikin meidän arvokisaryhmän treeneissä. Kilistelimme samalla MM3:lle.

Ylvan synttäripäivänä satoi kaatamalla vettä. Pidimme silloin muuten lepopäivän siksikin, kun koirat olivat olleet edellisenä päivänä hoidettavana. Mutta sen verran piti synttäreitä juhlia, että Ylva sai lahjaksi nose work -treenit. Kepa osallistui niihin luonnollisesti myös, ja molemmat olivat ratketa liitoksistaan, kun se oli niiden mielestä niin mahtavaa.

Nose work -treenit voivat alkaa.
Rekvisiitta otettu esille. :)

Viime viikonloppuna sää suosi, kun juhlistimme meidän Pohjoismaiden valioita. Pidimme valiojuhlat Puumalle, Nyytille ja Ylvalle Kulloossa. Mukaan oli kutsuttu myös nelijalkaiset vieraat. Ensin herkuteltiin ja sitten treenattiin. Oli tosi kiva ilta hyvässä seurassa!

Pohjoismaiden valiomme (Puuma ja Nyyti ovat valioituneet jo aiemmin, mutta eivät ole pitäneet juhlia, ja Ylvahan valioitui nyt kesäkuussa):

Puuma

Nyyti

Ylva

Juhlien nuorin osallistaja oli Sirken Kuri.

Kuri

Ylva juhlissaan, ikää 4 v 1 päivä :)

Kepa-setä oli tietenkin myös mukana.

Lisää kuvia voi käydä katsomassa täällä.

Tällä viikolla oli parit muutkin kimppatreenit, yhdet Lahdessa. Ja taas pidettiin ensin picniciä. Ihanan rentoa. Sen jälkeen jakaannuttiin kahteen porukkaan ja treenattiin. Treenaajina olivat:

Lahja

Tosca

Trixi

Wii

Pamela

Zip

Ylva

Laitoimme pari kehänauhaa. Eteenmenon rinkula merkattiin kalkilla, joka upposi sen verran nurmikkoon, että laitoimme lisäksi purua. Toinen rinkula (meillä oli kaksi ruutua) merkattiin pyykkinarulla. Kukaan koirista ei kyllä kiinnitä mitään huomiota noihin merkintöihin - jos sattuvat osumaan rinkulaan. ;)


Kalkkia nurmelle.

Nettiin tuli tieto, että SM:ssä kaukokäskyjen vaihdot näytetään tabletin kautta ja mukana on myös äänimerkki. Sitä piti tietenkin testata. No eipä kukaan koira välittänyt siitä äänimerkistäkään mitään, mutta voi jessus että se kolme sekuntia oli lyhyt aika! Tossa jos tulee joku moka, niin saas nähdä ehtiikö enää mukaan rytmiin. Pitää toivoa ettei tule mokia. :)


Kaukonäyttö äänimerkin kera, kaukoja
tekemässä Tosca.

Tänään ollaan tehty Ylvan kanssa vielä pienet fiilistelytreenit. Nyt olisi tarkoitus mennä vielä pienelle metsäkävelylle, ja sitten pitäisi pakata. Kentsu on voinut oikein hyvin - kiitos kesän lämpimien ilmojen sekä noiden meidän metsälenkkien. Ollaan käyty lähes päivittäin metsässä. Se on tehnyt Kentsulle hyvää, kun se joutuu nostelemaan jalkojaan puunjuurien yli jne. Meidän metsälenkit kestävät nykyisin vaan tavallista kauemmin, kun molemmat koirat syövät niin paljon marjoja. Varsinkin Ylva on ihan mustikkafriikki. Kentsukin syö niitä jonkin verran - sillä reppanalla tulee vaan mukana kaikki roskatkin, kun se ei pysty yläpurentansa takia poimia niin näppärästi pelkkää marjaa suuhunsa. Mutta eipä se tunnu sitä yhtään haittaavan. :)


MustikassaHuomenna sitten lähdetään kohti uutta seikkailua eli SM:iin. Kentsu saa mennä hoitoon, koska sille reissu olisi tylsää häkissä istumista. Sillä on paljon kivempi olla hoidossa. Ylvis lähtee reissuun taas ystäviensä kanssa. Toivottavasti on kohtuulliset kelit (luvattu lämmintä ilmaa, mutta myös sadetta ja ukkosta) ja toivottavasti saadaan taas yksi hyvä kokemus lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti