Ontumista ja hoitoja

Näin Tanskassa Kentsun siskon, Ginnyn, jonka olemme nähneet viimeksi kesällä 2006 kelpieleirillä ja MH-testissä. Oli kiva nähdä pitkästä aikaa Ginnyä ja Susannea. Ginnyssä oli samoja ilmeitä ja liikkeitä kuin Kentsussakin. Korvat ovat tosin vähän suuremmat :), mutta hyvin paljon niissä oli samaa näköä.


Kentsun Ginny-sisko Tanskasta.


Kentsu ja Ginny

Olen liikuttanut Kentsua ihan surutta meidän reissun jälkeen. Ajatuksena oli saada kaivettua mahdollinen ontuminen esille, ja onnistuihan se. Edelleen se on hyvin epämääräistä. Helpoiten se tulee esille illalla, kun olemme palanneet päivän/illan menoista ja Kentsu on jonkin aikaa levännyt ja nousee sen jälkeen ylös. Se ei ole jokapäiväistä, mutta on esiintynyt sen verran usein, että voi olla varma siitä ettei koira ole täysin kunnossa.

Eilen Kentsulla oli akupunktioaika, ja sillä olikin rintaranka aivan jumissa. Kentsu reagoi todella voimakkaasti, kun sitä aluetta tunnusteltiin. Lisäksi oikeassa lavassa oli triggerpiste. Ja Kentsuhan on siis ontunut nimenomaan oikeaa etujalkaa. Vaikea sanoa kumpi on seurausta kummasta ja onko kyseessä edes syy-seuraus-suhde. Neulat elivät aivan omaa elämäänsä Kentsussa - eivät ole aikoihin heiluneet niin hurjasti kuin eilen. Jumikohdat selvästi pehmenivät hoidossa ja triggerpistekin pieneni, mutta ei kadonnut täysin. Mutta akupunktion hoitovaikutushan kestää muutaman päivän ajan, joten tilanne voi muuttua vielä paremmaksi, kun Kentsu on nyt muutaman päivän täysin levossa.

Ensi viikolla Kentsulla on onneksi aika Piiralle, joten päästään tsekkaamaan myös rangan kunto. Varasin sitä seuraavalle viikolle vielä akupunktioajan. Eiköhän näillä hoidoilla päästä jo pitkälle, jos kyseessä on vain jokin revähdys. Toivotaan näin. Hieman tietenkin mietityttää, koska Kentsu ei ole koskaan aiemmin ontunut, mutta kerta se ensimmäinen, eikä K enää ole ihan nuorikaan (joskaan ei vielä vanhakaan :)).
Kentsu menee tänään töiden jälkeen mun siskon perheeseen hoitoon huomisiltaan asti. Mä nimittäin hyppään iltapäivällä lentokoneeseen ja teen pikamatkan länsinaapuriin. Menen katsomaan pentuja ja valitsemaan sieltä omani. Jännää!


2 kommenttia:

  1. Joko pienelle on nimi valmiina? :)

    VastaaPoista
  2. Joo, se on Ylva. :) Nimeen liittyy pieni selityskin, jonka voin kirjoittaa, kun saan aikaiseksi tehdä oman pentupostauksen. Mutta nyt on siis Ylva valittu. :)

    VastaaPoista