Neiti Näppärä: "Pidetään oma puoli ja lattiat siistinä!"

Mulla on pennut aina saaneet olla yksinollessaan yhdessä huoneessa - se pitää yksinolon rauhallisempana ja minimoi mahdolliset vahingonteot yhteen huoneeseen. Kentsulla (pentuna) ja nyt Ylvalla on yksinollessa puolikas huone käytössä. Huoneen jakaa korkeat (tilapäiset) väliaidat, jolloin sohva ja muut huonekalut säästyvät pennun hampailta. Pennulle jää silti ruhtinaallisesti omaa tilaa, iso muovinen koiransänky ja kasa leluja ja luita viihdykkeeksi. Huoneessa ei ole ovea, vaan portti, joten pentu näkee myös ulko-ovelle ja aikuisenkin koiran, jos se vaan suvaitsee näyttäytymään. :) Pentu ei siis ole täysin eristyksissä, vaikka onkin yksinolon ajan rajatussa tilassa. Tämä järjestely on ollut varsin toimiva.

Ylva pääsee kerran mun työpäivän aikana ulos, eikä vahinkoja sisälle ole tullut... kunnes neiti näppärä keksi uuden viihdykkeen. Ylvalla on varmuuden vuoksi tarjolla sanomalehtiä, jos hätä yllättää, mutta tämä neitipä on päättänyt pitää oma puolensa siistinä.

Maanantaina kun tulin töistä kotiin, mietin että jotain on nyt toisin. Huomasin, että väliaitaa oli pikkaisen siirretty. Ei niin paljon, että pääsisi sohvan ohi toiselle puolelle, mutta sen verran, että pääsi toiselle puolelle, sohvalle. En usko että Y olisi päässyt hyppäämään sohvalle siitä kohtaa, kun tilaa oli aika rajoitetusti ja tie sohvalle kävi sen päädystä, jolloin korkeutta löytyi käsinojan takia vähän enemmän. Epäilen pennun harrastaneen pientä aita-verkko-kiipeilyä... Joka tapauksessa sohvalla oli pino Hesareita, ja niiden päällä oli kakat. :)

Ylva oli siis käynyt kakalla aidan toisella puolella ja tullut takaisin omalle puolelleen.

Tiistai oli vähän erilaisempi päivä, sillä Y sai olla mun mukana töissä, työharjoittelussa, harjoittelemassa töissä lorvimista. Se sujuikin pieneltä oikein hyvin.

Keskiviikkona oli taas normipäivä eli koirat työpäivän ajan kotona. Ulkoiluttaja kävi puolenpäivän aikaan, mutta nyt kun neiti näppärä on keksinyt uuden huvituksen, niin neitipä panttasi kakkaa iltapäivän huveihin.

Nyt oli väliaitaa siirretty vähän enemmän, niin pääsi sohvan ohi. Neiti oli taas hoitanut asiansa toisella puolella ja piti oman puolensa siistinä - ellei sitten sotkuksi lasketa sitä, että Y oli kyllä viimeistellyt tekoaan silppuamalla (ensimmäistä kertaa) sille jätetyt Hesarit. Keksi niille näköjään parempaa käyttöä.


Mitä kuvasta puuttuu ja mikä on vialla?

Aitaa on vähän siirretty...

Tällä kertaa yllätys löytyi pöydältä... Siellä on nyt paljon muutakin sinnekuulumatonta, joten toki sinne voi varmaan yhdet tortutkin vääntää...

Jaa-a, tulikohan tästä jo tapa?!? Ja mitä hyötyä väliaidoista huonekaluja suojaamaan on, jos penneli saa ne siirrettyä?!? Pitääpä vähän tarkkailla tilannetta, joutuuko kehittämään jotain lisävarmistuksia. :)



Kettu ja kettu :)

"Toista se oli kun minä olin pieni", sanoo aitoja aina kunnioittanut Kenneli. Neiti Näppärällä on vielä vähän elämästä opittavaa. :)

1 kommentti:

  1. :D Voi Ylvis!! Velikin on aika fiksu, Koodille on tullut pari yökakkaa sisälle, vaikka klo 23 aikaan menee ulos ja on siellä x-hetken niin ne tortut väännetään kun muut nukkuu. K myös keksi että meidän pihan portin alta pääsee toimittamaan isoa hätää isommalle ruohikolle, joten kakkahädän yllättäessä K "karkaa". Mutta yksinollessaan Koodikin pitää häkkinsä siistinä, ja odottaa ulospääsyä.

    VastaaPoista