Suomi-Ruotsi-Norja-Ruotsi-Suomi -turnee osa 10/10

Lauantaiaamuna 15.8. alkoi kotimatka takaisin Suomeen. Matkustimme samalla päivälautalla Turkuun yhdessä Marin ja Sirken kanssa.

Yllättävän hyvin sai ajan kulumaan lautalla, vaikka matka onkin puuduttavan pitkä. Kävimme syömässä - joskin hieman eri aikoihin. Olin nimittäin vaihtanut puhelimeeni Suomen ajan ja laittanut siihen herätyksen, kun otin pienet päikkärit. Puhelinpa oli löytänyt unieni aikana verkon ja päivittänyt itsensä takaisin Ruotsin aikaan. Niinpä kello soi tuntia myöhemmin, ja Mari ja Sirke olivat jo syöneet, kun ilmestyimme sovittuun paikkaan. :)

Saipa nukkua tunnin pitempään kuin mitä oli suunnitellut. :) Muuten aika kului lähinnä kirjaa lukiessa. Käytin Kentsun kertaalleen myös kannella, koska ilma oli todella kaunis.



Olen joskus aikoja sitten näyttänyt koirille laivalla olevaa hiekkalaatikkoa, ja molemmat ovat olleet aivan tyrmistyneitä ajatuksesta, että sinne pitäisi tarpeet tehdä. Niinpä en nykyisin enää yritä tarjota niille sitä mahdollisuutta, koska eivät ne kuitenkaan suostu tekemään mitään ja pystyvät hyvin pidättämään matkan ajan.

Nyt kun käytin Kentsua kannella, ajattelin pitkästä aikaa käyttää sitä hiekkalaatikon luona. Kentsun reagointi laatikkoon oli huvittava. Se kavahti taaksepäin kuin sähköiskun saaneena, kun se haisteli laatikkoa. Haju on varmasti todella tyrmäävä. Lienee sanomattakin selvää, ettei Kenneli käynyt matkan aikana pissalla, vaan säästi tyhjennyksen Turkuun. :)





Kentsu taitaa katsella tässä Ahvenanmaan saaristoa.





Kannella pyrähdystä lukuun ottamatta koirat viettivät aikansa hytissä makoillen ja nukkuen.




Pääsimme kotiin myöhään lauantai-illalla. Auton matkamittari näytti, että olin ajellut matkan aikana 1882 kilometriä. Autossa istumista oli reilu 300 km enemmän, kun kävimme Sirken autolla Köpingissä.

Maanantaina alkoikin taas arki, kun työt kutsuivat. Kesä alkaa olla valitettavasti hiljalleen ohi, ja syksy on tulossa. Alla olevat pihlajanmarjat on kuvattu Kronbackenissa lammaslaitumen viereisestä puusta.



Kaikki kuvat Norjan ja Ruotsin reissustamme löytyvät täältä. Kiitos kaikille hauskasta matkaseurasta! Aletaan kehittää uutta kisamatkaa ensi kesäksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti