Käänteitä

Myran kuulo on heikentynyt lähes olemattomiin. Tällä kertaa se ei ole ihan umpikuuro, mutta ei se kyllä myöskään enää normaalisti kuule. Testasimme jälleen akupunktiota, ja ihan lähipäivinä pitäisi varmaankin selvitä, auttoiko se vai ei. Viimeksikin kesti pari viikkoa ennen kuin kuulo palautui.



Kuulin eräältä taholta, että kuulon palautumiseen liittyy korvien solut. Jos ne ovat tuhoutuneet, ei kuulo voi enää palautua. Jos soluja on vielä tallella, voi kuulo palautua. Aika näyttää miten Myran kuulon käy. Viimeksi sille saatiin akupunktiolla kuuloa lähes neljäksi kuukaudeksi, mikä oli huippujuttu.



Myra on silti tosi pirteä ja jaksaa samaan tapaan kuin ennenkin. Toki se kotona nukkuu enemmän kuin nuorempana, mutta väsymys ei muuten paina tippaakaan. Se käy samoilla lenkeillä kuin Kentsu ja jaksaa iloitella frisbiin kanssa.




Kentsun kaavailtu kisatauko lyheni yllättäen kuukaudella, sillä saimme jokin aika sitten tiedon, että pääsemmekin tokon maailmanmestaruuksiin kisaamaan. Niinpä Kentsu ja minä vietämme juhannuksen Tanskassa, Myra puolestaan pääsee Leenalle hoitoon. Siellä Myran kavereina on Kipi-mali sekä pari kissaa. Mysti-perhoskoiraa ei valitettavasti enää ole. :( Mystillä ja Myralla oli ikäeroa vain puoli vuotta, ja huhtikuun lopulla tuli Mystin aika lähteä.

Tässä kuva parin kolmen vuoden takaa Kipistä, Mystistä, Kentsusta ja Myrasta.


Muuten kuvituksena saa toimia treenikuvia toukokuulta.



Olin jo ennen kisatietoa tehnyt Kentsun kanssa palkattomuuskuurikokeilun, sillä olin päättänyt tehdä sellaisen jossain sopivassa välissä, joka oli nyt. Yleensä olen tehnyt muutaman palkattomuustreenin ennen kisoja, ja yleensä nekin on suunniteltu pariksi palaksi. Nyt päätin testata miten homma sujuu, kun teen kaikki liikkeet useamman kerran peräkkäin palkatta. Seuraamisen jätin pois tästä setistä, koska siinä meillä on ollut meneillään korjausprojekti (Kentsun siirtäminen vähän taaemmas, mikä on alkuperäinen opetettu paikka). Muuten tein aina kaikki muut evl:n liikkeet palkatta putkeen. Välillä normijärkässä, välillä sekoitetussa järjestyksessä.

Näitä tuli tehtyä yhteensä seitsemän treeniä peräkkäin. Viidessä ensimmäisessä treenissä en tehnyt mitään muuta kuin palkattomuudet. Kahdessa viimeisessä tein niin, että ensimmäisellä treenikierroksella teimme palkattomuudet ja toisella treenikierroksella tein normipalasia palkkaillen, kun alkoi olla sellainen olo, että haluan päästä vahvistamaan liikepalasia.




Kentsu suoriutui palkattomuusputkesta kivasti. Pääsääntöisesti sillä oli aika passeli mielentila (mitä tässä lähinnä vähän testattiinkin). Se teki liikkeitä rennolla ja kivalla asenteella. Muutama epätyypillinen virhe tuli varsinkin loppupäässä putkea, mikä on ihan ymmärrettävää, kun emme vahvistaneet palasia. Mitään kovin kummallista tai hälyyttävää ei kuitenkaan ilmennyt, ja tämä oli kaiken kaikkiaan hyvä ja mielenkiintoinen kokemus.

Itsellekin tekee tosi hyvää treenata tuota palkattomuutta, kun mieli tekisi koko ajan laittaa kädet taskuun ja vetäistä pallon esille. Nyt en ottanut taskuun yhtään mitään, ettei houkutus kävisi liian suureksi. :)



Meidän lähtöön on nyt vajaa pari viikkoa. Treenit tulevat muodostumaan pääsääntöisesti palasten vahvistamisesta ja fiilistelystä, mutta ainakin yhdet palkattomuudet aion vielä tehdä ennen lähtöä. Sitten hurauttelemmekin Ruotsin poikki Tanskaan ja mm-kehään.

Kiva päästä reissuun. Valitettavasti tosin joudun tämän reissun takia perumaan osallistumiseni Cefeus-leirille. Toivottavasti saadaan jokin viikonloppuleiri aikaiseksi syksyllä, niin pääsisi näkemään sukulaisia.

Mm-koitoksen jälkeen seuraava etappi on SM:t, joissa Kentsu on tänä vuonna SBCAK:n kelpieistä koostuvassa joukkueessa.



ps. Suuret suunnitelmat treenien kuvaamisesta ovat jääneet suunnitelmien tasolle, mutta tässä pari videota, jotka on kuvattu aiemmin keväällä. En vaan ole saanut aikaiseksi siirrettyä niitä tänne.


ohjattu2

Yllä olevissa linkeissä treenataan ohjattua noutoa niin, että keskikapulaa siirretään aina lähemmäs ja lähemmäs haettavaa kapulaa, ja koiran pitää silti osata hakea reunimmainen. Tein näitä treenejä muutamaan otteeseen joskus keväällä, ja Kentsu selviytyi niistä joka kerta hienosti. Sille onkin yleensä haasteellista vasta olosuhteet, joissa kaikki kapulat eivät näy. Tässä ne näkyvät hyvin. (Mä jouduin hieman juoksentelemaan tuossa treenissä, kun en pysty editoimaan videoita ja kaikki piti kuvata kerralla. :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti