Kesäilta sukulaisten seurassa

Tokon SM:ien jälkeen ollaan otettu rennosti. Kentsu ei treenannut ekana viikkona yhtään mitään, eikä päässyt edes mukaan, kun kävin Ylvan kanssa treenaamassa. Tällä viikolla K on saanut tehdä yhdessä treenissä tunnaria ja eilen sukulaistapaamisessa muutaman jutun. Tekee ihan hyvää pitää tokotaukoa - vaikka K itse on ehkä eri mieltä asiasta. Ja totta puhuakseni se tekee erittäin hyvää myös mulle. Kentsun kanssa treenaamisessa kun on pakko olla aika suunnitelmallinen, eikä saa liikaa sortua hurlum-hei-treeneihin, muuten se kostaantuu Kentsun hurlum-hei-asenteessa. Ylvan kanssa treenaaminen on taas niin erilaista, että sitä jaksaa työstää eteenpäin. Niinpä aion hyvillä mielin ottaa vähän rennommin Kentsun treenaamisen kanssa hetken aikaa. Kovin kauaa ei tosin voida lepäillä, koska edessä on piirinmestaruudet. Ajattelin myös yrittää saada sille muutaman ns. taviskisan.

Eilen meillä oli sukulaistapaaminen. Tapasimme siis joidenkin Suomessa asuvien Cefeus-koirien omistajien kanssa Espoossa. Mukana oli myös tuleva omistaja. :) Treenasimme vähän tokoa ja koirat saivat hengailla keskenään. Nurmikenttien vieressä oli lampi, johon koirat pääsivät välillä viilentymään.

Mukana menossa olivat seuraavat koirat:

Veljekset Ken & Yarra:

Cefeus Great Yarra

Cefeus Genius Ken

Sisarpuolet (sama isä) Eevi ja Roima:

Cefeus Oxalis Acetosella II

Cefeus Sir Roima II

Sisarukset Ylva & Koodi:

Cefeus Wonderful Ylva II

Cefeus Wild Koodi II

Sisarukset Femto ja Tikki:

Cefeus Xylo Femto II

Cefeus Xita II

Sekä vierailevina tähtinä sukulaispoika Yello (Voltin poika) ja Nano:

Kelmi Hervoton Hepuli ("Yello")

Placo Dior ("Nano")

Ylva ui ensimmäisen kerran viime sunnuntaina. Mähän laitoin sen viime talvi kerran Hyvinkään koirauimalassa altaaseen, ja Ylva veti siitä aikamoiset herneet nenään. Olin aika yllättynyt sen reaktiosta, koska Ylva ei ole yhtään hernenenäkoiratyyppiä. Nyt kesällä se on ollut vähän sen näköinen veden äärellä, että eipä voisi vähempää kiinnostaa. Viime sunnuntaina olimme Christan ja poikien kanssa heidän rannalla, ja Y olikin yht'äkkiä vedessä. Ensin se vaan seisoskeli siellä, mutta sitten se alkoi "juoksennella" siellä. Se meni usein isoilla loikilla merelle päin, usein jopa upposi pää veden alle, mutta ei ollut asiasta moksiskaan. Oliver houkutteli Ylvaa kepin kanssa syvemmälle, ja niin Y sitten kävi hakemassa kepin ja ui samalla. Se oli vähän sen oloinen, että saattaisi kilahtaa asiaan.

Eilen olikin mielenkiintoista katsoa sen reaktiota, kun päästin sen lammen rannalla vapaaksi. Kyseessä oli siis tehty lammikko, joka ei ollut niin syvä, että siellä olisi voinut uida. Y mietti taas hetken aikaa rannassa asiaa, mutta sitten jossain vaiheessa se lähti veteen kahlaamaan. Sitten se seisoskeli ja käveli siellä pitkät tovi ihan omaan maailmaan uppoutuneena. Myöhemmin se alkoi harrastaa taas vesijuoksua - juoksi kauheilla pompuilla lammikon läpi rannalta toiselle. Toisella puolella oli Teemu Koodin kanssa ja toisella puolella Emma heittelemässä kiviä veteen. Ja niiden väliä Y juoksenteli. Se olisi viihtynyt vedessä varmaan koko illan, joten jouduin komentaa sen sieltä jossain vaiheessa pois. Hassu tapaus.


Ylva seisoo keskellä lampea.

Ylva

Roima ja Ylva

Roima ja Ylva

Femto makaa lammessa. :)

Femto ja Ylva

Oli kiva nähdä pitkästä aikaa Kentsun veljeä Yarraa. Otimme lähtiessä pojista kimppakuvan. Valoa ei enää ollut kovin paljoa, mutta saimme jonkinlaisen kuvan muistoksi. Kentsu tosin oli siinä ihan yhtä iloisen näköinen kuin aina kimppakuvissa...


Ken & YarraMulla on vielä viikko töitä ennen lomallepääsyä. Toivottavasti lomalla on hyvät ilmat, niin voisin käyttää koiria enemmänkin uimassa. Saas nähdä millainen uimari Ylvasta muotoutuu. Sen isähän on melko fanaattinen sellainen, saattaa uida parikin tuntia putkeen. Lomalla on myös tarkoitus käydä mm. Joensuussa. Jos vaan aikataulut sallivat, niin ajattelin tehdä samalla päiväretken Kolille koirien kanssa.

Tässä vielä loppuun muutama kuva Koodista ja Ylvasta. Treenasimme yhdessä viime lauantaina ja sen jälkeen koirat saivat leikkiä yhdessä. Oli tosin aikamoinen helle, joten ihan kamalan vauhdikkaita leikkejä ei nähty, enemmän yhdessä nyhjäämistä. Ne kyllä tykkää toisistaan todella paljon!

Ylva-vampyyri


Ps. Lisää kuvia Cefeus-tapaamisesta löytyy täältä ja Koodista & Ylvasta täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti