Suomi-Ruotsi-Norja-Ruotsi-Suomi -turnee osa 1/10

Torstaina 6.8. alkoi meidän Norjan ja Ruotsin turneemme. Lähdimme iltalautalla Turusta Ruotsiin, joten ehdimme tehdä pienet fiilistelytreenit aamupäivällä. Alkuillasta pakkasin auton ja ajoin Marille, jonne tuli myös Sirke. Sirke nimittäin otti Kentsun kyytiinsä, koska juoksuinen Rimma tuli mun kyytiin. Päätimme pitää pojat erillään Rimmasta ennen kisoja, sillä ei viitsi mennä Norjaan asti testaamaan onko kastrointi vienyt kaiken testosteronin pois vai ei. Niinpä K saisi matkustaa muiden kyydillä Norjaan, kun Mari ja Rimma (ja Myra) olivat mun kyydissä.

M/S Isabellan kyydissä matkustivat siis minä, Myra ja Kentsu + Mari ja Rimma + Tesu ja Joku + Tarja ja Padi + Sirke ja Tuuri. Kata ja Paavo sekä Riikka ja Hula matkustivat Ruotsiin Helsingistä.


Kentsu Sirken kyydissä turvavöissä. :)


Tukholmassa menimme Sirken siskon Tuijan luo aamiaiselle. Kävimme myös kävelyttämässä koiria ennen pitkää ajoa Norjaan.



Tuija liittyi tässä vaiheessa meidän joukkoon. Hänen ja Sirken suunnitelmissa oli jäädä Norjaan muutaman päivän lomalle meidän kisojen jälkeen.

Aamiaisen ja lenkityksen jälkeen lädimme taas liikkeelle. Rimma ja Myra edelleen mun autossa.



Kentsu kuskin paikalla (ennen liikkeelle lähtöä :)). K matkusti Marin jaloissa Södertäljeen asti. Siellä treffasimme Katan ja Riikan, ja K sai vaihtaa jälleen autoa.



Loppuajan (sunnuntai-iltaan asti) K matkusti Katan kyydissä, Paavon viereisessä häkissä. Hula oli takapenkillä omassa boksissaan. Huomaa mitkä kyltit Katan auton häkkien yläpuolella on. :) Kentsu sai lainata Kitan häkkiä.



Tukholmasta ajeltiin 3,5 tuntia Karlstadiin, jossa pysähdyimme syömään. Oli todellinen helle (ja mun auto ainoa, jossa ei ollut ilmastointia...), joten etsimme sellaisen ruokapaikan, jonne saimme koirat mukaan terassille. Ruokailun jälkeen tiemme erosivat osasta porukasta. Tarja ja Tesu lähtivät nimittäin iltakisoihin, jotka pidettiin vajaan tunnin ajon päässä Karlstadissa. Marinkin piti alun perin kisata Ruotsissa, mutta Rimman juoksu esti aikeet. Norjassa saa juoksunartut kisata.

Tässä tutkaillaan kartasta missä päin kisapaikka mahtaisikaan sijaita. Tämä karlstadilainen parkkipaikka tuli muuten meille aika tutuksi, sillä se toimi myöhemminkin meidän tukikohtana Karlstadissa käydessämme.


Ruotsista matka jatkui kohti Norjaa. Norjan puolella meinasi välillä epätoivo iskeä. Alkoi olla jo väsynyt ja hikinen olo koko päivän reissaamisesta, ja matka vain kesti ja kesti. Kun katseli navigaattorin ilmoittamia kilometrejä määränpäähän sekä aikaa, mitä siihen kuluisi, oli aika epäuskoinen olo. Ajaminen Norjassa on todella hidasta!

Vähän tuli seikkailtuakin, koska Norjan puolella oli uusia teitä, joita navigaattori ei tunnistanut. Yritimme välttää Oslon kautta ajon, mutta sinnehän me sitten jouduttiin. Oli ihana tunne nähdä vihdoin ja viimein Kongsbergin viitat - se onkin olemassa. Huh.

Viimeiset eksymiset tehtiin itse Kongsbergissä. Matti-navigaattori neuvoi meitä ajamaan kävelytielle, mutta emme ihan viitsineet noudattaa neuvoja (myöhemmin totesimme, että kävelytie olisi tosiaan vienyt majapaikkaamme :)). Matti antoi kyllä ihan oikean noin-suunnan meidän majapaikalle, mutta emme silti meinanneet millään keksiä missä se on. Jouduimme kyselemään apua, ja vihdoin ja viimeinen majapaikka löytyi.

Sitä kannattikin etsiä, sillä majapaikkamme Kongsberg vandrarhjelm osoittautui mainioksi paikaksi. Se ei ollut yhtään matkustajakotimainen vaan hotellimainen. Todella viihtyisä paikka, ja halvempi kuin hotellit. Suosittelen!






Kyllä tuntui ihanalta olla vihdoin perillä ja päästä suihkuun pesemään päivät hiet ja pölyt pois. Kävimme myös tsekkaamassa seuraavan päivän kisapaikan, joka oli noin kymmenen minuutin ajon päässä majapaikastamme. Sitten nukkumaan. Mielessä kävi sääli Tesua ja Tarjaa, joilla oli edessä vielä yöajo Ruotsista Norjaan. Onneksi he selviytyivät majapaikkaamme hyvin, ja vieläpä melko kohtuuajassa, vähän yhden jälkeen yöllä.

ps. Täältä löytyvät majapaikkamme kotisivut. Jos joku on joskus menossa sinne suunnalle, voin todellakin suositella tätä majoituspaikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti