Junnutreenausta

Kentsu on saanut pitää lauantain kokeen jälkeen treenivapaata - huimat kolme päivää. :) Ollaan lenkkeilty ihania metsälenkkejä ja otettu rennosti. Tänään Kentsu saa tehdä jotain pientä, koska sitten sen treenivapaat jatkuvat vielä hetken aikaa. Sillä on nimittäin huomenna osteopatia, ja olen pitänyt sitä aina hoidon jälkeen hetken aikaa levossa.

Ylvalla sitä vastoin ei ole mitään syytä pitää treenivapaata. Sen treenit ovat vieläkin niin laulu & leikki -osastoa, etteivät ne rasita sitä juur ollenkaan. Eilen Ylva pääsi treeneihin yksin Kentsun jäädessä pois matkasta. Saimme treeniseuraksi Anna-Leenan ja Neon. Tässä Anna-Leenan ottamia kuvia meidän edelliseltä treenikerralta.

Kuvat: Anna-Leena Väätänen





Seuraamisessa olemme tehneet jo kaikkia rytmejä eli normia, hidasta ja juoksua. Käännöksiä ollaan tehty vain oikeaan ja täyskäännöksenä. Nyt ollaan alettu harjoitella hiljalleen myös vasemmalle käännöstä. Jos teen sen tiukasti, Y istahtaa. Niinpä olen tehnyt sitä ensin pyöreämpänä, vähän puoliympyränä, koska siinä Y käyttää todella hyvin takapäätään. Mukana on ollut myös hämykäskytystä eli liikkuri huutelee kaikenmaailman käskyjä. Ylva ei välitä niistä yhtään. Sen häiriönsieto on muutenkin kasvanut huimasti. Voin seurauttaa sitä esim. pk-tyylisessä ihmisryhmässä, eikä sitä haittaa yhtään, vaikka mennään ihan läheltä ihmisiä ohi.

Häiriökontaktin harjoittelu on edennyt kivasti. Joskin olen sitä mieltä, ettei Ylva vielä työskentele siinä ihan niin miten haluaisin. Se kyllä pystyy sulkemaan kaikki häiriöt pois mielestä - jos haluaa. Mutta sille ei tuota mitään vaikeuksia myös katsoa häiriöitä, jos niin haluaa. Huomautettaessa kyllä korjaa, mutta siinä kohtaa en ole vielä nähnyt sellaista tsemppiä, mitä toivoisin. Siis häiriöiden väistämistä tekemiseen. Vaikka Ylva kyllä periaatteessa tekeekin niin. Veikkaan että tässä näkyy Ylvan vahvuus. Se on niin sinut kaiken kanssa, että sille ei ole mitkään häiriöt mikään juttu.

Eilen testattiin myös luoksepäästävyyttä. Ylva taisi pitää sitä yhtenä häiriötreeninä muiden joukossa. Sitä ei siis paljoa liikuttanut tuliko joku lääppimään sitä vai ei. Näin osasin etukäteen aavistellakin.







Noutoja tehdään edelleen pääasiassa vain vauhtinoutoina eli jatkan asenteen kasvattamista, vaikka sitä todellakin jo riittää. :) Olen silloin tällöin testannut miten Y tekee noudon loppuun asti. Liikkeen alkua ei olla vielä kertaakaan harjoiteltu eli heittoa niin, että Y istuisi perusasennossa. Enkä taida sitä vielä harjoitellakaan. Pidän siis Ylvaa pannasta kiinni, kun heitän kapulan. Alun ehtii harjoitella myöhemminkin. Jonkin verran ollaan harjoiteltu erikseen sivulletuloja ja liikkumista kapula suussa. Jossain vaiheessa pitää ottaa asiakseen halutunlaisen pidon harjoittelu ja siihen liittyvät treenit. Mutta vielä ei olla ehditty oikeasti asiaan paneutua, vaikka vähän ollaan pitotreenejäkin tehty. Lisäksi teemme kapulan nostotreenejä. Haluan Ylvan nostavan kapulan takakautta niin kuin Kentsu tekee. Y myös tarvitsee edelleen kokemusta kapulan tiputtamisessa. On tainnut saada sen joskus jaloilleen, koska tekee yleensä vähän liioitellun hypyn tiputtamisen jälkeen.

Olen tehnyt noutoja pääasiassa pienellä ohjatun kapulalla ja pienellä sorvatulla puukapulalla sekä tietenkin metallilla. Voisi alkaa ottaa muitakin kapuloita käyttöön. Ylva ei vierasta metallia ollenkaan, mikä on hyvä juttu. Sille on siis ihan sama onko kapula puuta vai metallia.







Nyt pitäisi ehdottomasti ottaa projektiksi käy siihen -käskyn opettaminen. Kun sen vaan ottaisi asiakseen, niin tuskinpa sen opettamisessa kovinkaan kauaa kestäisi. Jostain syystä en vaan ole saanut aikaiseksi aloittaa sen harjoittelua ihan oikeasti. Joitain yksittäisiä harjoituksia ollaan sen tiimoilta tehty. Ehkä mä nyt saan aikaiseksi, kun olen toitottanut tätä ääneen jo useamman kerran. Ja oikeasti monet tilanteet helpottuisivat, kun Ylvalla olisi toi käsky käytössään - ja samalla jokin vastuu silläkin tässä elämässä.


Kentsun mielipide asiasta, kun ei päässyt treeneihin.

Tässä muutama kuva eiliseltä ennen treeneihin lähtöä.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti