Puolivuotias

Ylva täyttää tänään tiistaina puoli vuotta. Aika on mennyt kyllä hurjaa vauhtia.

Piti ottaa tuoreet puolivuotiskuvat tänään aamulla. Valitettavasti sisällä, salamavalolla, joten otokset eivät ole kovinkaan hyviä. Mutta parempia ne ovat kuin ei mitään.




Ylva painaa nyt 13,2 kiloa ja kotimittauksen mukaan säkäkorkeutta on n. 44,5 cm. Vielä on pienet "kasvupatit" etujaloissa, joten eiköhän jonkin verran ole vielä odotettavissa kasvua. Aika näyttää kuinka paljon.



Arki sujuu Ylvan kanssa hyvin. Se on ollut hyvin sopeutuvainen ja helppo pentu. Mitään ei sallittua se ei ole vielä päässyt puuhailemaan, tosin yksinollessa sillä ei ole edes kamalasti mitään tuhottavaa tarjolla. Leluja on senkin edestä, kuten myös luita. Se saa täytetyn kongin yksin jäädessään, ja se on aina tyhjennetty, kun palaan kotiin. Kentsu saa luonnollisesti oman konginsa, ja tämä taitaakin olla Kentsun mielestä yksi ehdottomasti kivoimpia juttuja pennun tulossa. Siis kun nykyisin saa yksin jäädessä jotain herkkuja - aikuiset koirat kun eivät niitä ole enää pentuaikojen jälkeen saaneet. Toki myös koiraseuran saaminen on ollut selvästi Kentsun mielestä kivaa. Niillä synkkaa Ylvan kanssa hyvin yhteen. Molemmat ovat hyvin fyysisiä koiria, mikä aiheuttaa sen, että mä joudun jonkin verran puuttumaan välillä niiden leikkeihin, kun meno alkaa mennä turhan rajuksi.

Työpäivät taitavat tuntua Ylvasta vielä melko pitkiltä, vaikka se osaakin olla yksin kotona. Silloin tulee väkisinkin enemmän lepoa, ja illan Ylva puuhaileekin täysillä. Illan menoista riippuu tapahtuuko aikainen sammuminen ja miten sujuu seuraava yö. Ylvalla nimittäin menee unirytmi välillä vähän sekaisin, ja se saattaa valvoa yöllä. Ilmeisesti sen aktiviteetti- ja leposyklit ovat vielä melko lyhyitä.

Se on kuitenkin hyvin harmiton kaveri niinä öinä, jolloin se valvoo. Se ei herätä mua, eikä Kentsua. Se käy hakemassa itselleen milloin jonkun lelun ja milloin luun, jota se nakertelee hiljaa yksinään. Toisinaan se saattaa katsella ikkunasta ulos. On siis aivan hiljaa omissa oloissaan muita häiritsemättä. Mä vaan nukun itse niin huonosti, että välillä havahdun öisin ja huomaan pennun valvovan.

Toisinaan se nukkuu yöt kuin tukki. Tällä valvomis-nukkumisrytmillä on selvästi jotain tekemistä päivän ja illan aktiviteettien kanssa. En kuitenkaan ole ottanut asiasta sen kummempaa stressiä, kun kerran arki sujuu hyvin, eikä valvova pentu ole millään lailla vaivaksi. Eiköhän se pitempikin rytmi iän myötä löydy.





Tarkoitus olisi videoida taas Ylvan treenejä, niin saisi vähän muistoa siitä, mitä on puolivuotiaana tehty. Laitan tänne linkin, kun päästään niin pitkälle. Samoin tarkoitus olisi tehdä vähän yhteenvetoa treenien suhteen siitä, missä mennään. Teen siitä jotain koostetta tännekin.



2 kommenttia:

  1. Mitä täytettä laitat kongeihin :) ? Voisi itsekkin jättää pidempinä päivinä kongin nin olisi pennulle mielekästä, vaikka aika hyvin tuo meidän penneli pärjää kotona pidempiäkin päiviä, onneksi :)

    VastaaPoista
  2. Nyt oon laittanut maksalaatikkoa ja pakastanut kongin. Eli edellisenä iltana tyhjän kongin huuhtelu, täyttäminen ja pakkaseen. Aamulla pakastuneet kongit koirille. Vois laittaa myös esim. juustoa, jonka ensin sulattaa mikrossa ennen pakastamista. Siinä olis vähän enemmän haastetta, kun sulanut juusto jämähtäis vähän kiinni kongiin. :)

    VastaaPoista